גניקומסטיה

במציאות הטבעית, לאישה יש בלוטות חלב, והורמונים הגורמים ליצירת החלב לאחר לידה. לעומת זאת, לגבר אין בלוטות חלב. לכן, השדיים של האישה יהיו גדולות, לעומת הגבר לו יש שדיים קטנות. ישנם מצבים בהם הטבע משתבש, ולגבר יש בלוטות חלב. לעיתים, יהיו אלו בלוטות חלב גדולות במיוחד. במצבים מסוימים, בלוטות אלו ייצרו חלב.

מה קורה כאשר בלוטות חלב של גבר מייצרות חלב?

המצב בו יש לגבר בלוטות חלב המייצרות חלב, אינו מצב טבעי. בדרך הטבע, על האישה לייצר חלב בכדי להניק את התינוק הרך. כאשר גבר מייצר חלב, הגבר עלול לסבול מכאב בחזה, מגידולים סרטניים, ומבעיות הורמונליות. כאשר הגוף מייצר חלב, מופרשים הורמונים שונים. הורמונים אלו, מתאימים לצרכים של האישה המניקה, אך לא מתאימים לצרכים של הגבר. ולכן, גבר שסובל מפגם בו גופו מייצר חלב, עלול לסבול מבעיות נפשיות. ולכן ההמלצה לגברים הסובלים מבעיה של גניקומסטיה , לבצע ניתוח המתקן את הבעייה.

כיצד נוצר חוסר האיזון היוצר בלוטות חלב לגבר?

מצב של גניקומסטיה, נוצר מהפרת האיזון ההורמוני בגוף. במצב זה, יהיה לגבר עלייה חדה ברמת הורמון האסטרוגן, ביחס לרמת הורמון טסטורון. הורמון האסטרוגן אחראי אצל האישה לייצור החלב. לכן, כאשר הגבר יפתח רמה גבוהה של אסטרוגן, האיזון בגוף עלול להתערער, ולכן גופו ייצר חלב. לפעמים, הסיבה תהיה בעלייה של הורמונים אחרים בגוף. ישנם תרופות שונות המכילים הורמוניים נשיים, ומפירים את האיזון ההורמונלי בגוף.

כיצד מטפלים בגניקומסטיה?

הסימן המבשר את התחלת הבעייה, הוא כאבים בחזה. אלו כאבים המבשרים גדילה של השדיים. לפני שפונים לניתוח לטיפול בבעיית גניקומסטיה , מומלץ לקבל טיפול רפואי. ישנן תרופות המעכבות את גדילת השדיים, ואף מקטינות את השדיים. תרופות אלו, מחזירות את האיזון של ההורמונים בגופו של הגבר. אולם, במקרים בהם הטיפול התרופתי לא יעזור, יש צורך בניתוח להסרת השדיים. לפני הניתוח, ינסו לבצע שאיבת שומן מהחזה, כדי להקטין את השדיים שבדרך כלל מנופחות משומן.

דוגמא מוכרת לתופעה זו

האם אנו מכירים משהו שגופו ייצר חלב? המדרש מספר על מרדכי היהודי שגופו ייצר חלב. כידוע, אסתר המלכה התייתמה מהוריה בהיותה תינוקת. מרדכי היהודי אימץ לו לבת את אסתר המלכה. באותה תקופה לא היו תחליפי חלב. המדרש מספר, שנעשה נס למרדכי היהודי. צמחו לו דדים בחזה, והם ייצרו חלב, וכך יכל מרדכי היהודי להניק את אסתר המלכה.