כיני ערווה

מה עושים עם כינים?

כיני ערווה הן אחת מן התופעות השכיחות ביותר אשר מועברות בקיום יחסי מין – אך לא רק בהן. כינים אלה שורדות עד יומיים ללא מגע עם הגוף, ולכן ניתן להידבק גם דרך מצעים וכדומה. כיני ערווה הן מן התופעות המציקות ביותר, אך הן אינן מסוכנות, וניתן להיפטר מהן בקלות. חשוב בעיקר לשמור על היגיינה.

איך נראות כיני ערווה?

לכיני הערווה צורה כשל עקרב, אלא שהן קטנטנות – בגודל של כמילימטר עד שניים בלבד. הנ”ל מתמקמות בעיקר באזור שערות הערווה, אך לעיתים הן עוברות לאזורים אחרים בגוף, כמו שיער הגבות והריסים, או מתחת לציפורניים. כאשר אדם סובל מכינים, הוא יחוש גרד חזק ומציק מאד באזור הערווה, אשר נובע מתגובה אלרגית של העור לחומרים שהכינים מפרישות כאשר הן נושכות את העור. קל מאד לאבחן הימצאות של כיני ערווה – פשוט רואים אותן, ולעיתים ניתן לראות גם סימני גרד בולטים. אם הכינים קטנות מאד, אפשר לראות אותן בקלות באמצעות זכוכית מגדלת. כינים מסוג זה הן טפילים קטנים, אשר נהנים מן החום של אזור הערווה, ולכן “מתנחלים” באזור.

איך מטפלים בבעיה הזאת?

כיני ערווה אינן מחלה, והן אינן גורמות לנזק רפואי. אך כמובן, הן מהוות תופעה מציקה במיוחד. לכן, חשוב מאד לטפל בהן בהקדם, הן על מנת להפסיק את הגרד החזק, והן על מנת למנוע התפשטות שלהן לאזורים אחרים בגוף. מומלץ גם שלא לקיים יחסי מין עד שהכינים נעלמות, על מנת שלא להדביק את בן או בת הזוג. גם שימוש בקונדומים אינו יעיל לעניין זה, משום שהכינים נמצאות על שיער הערווה ולא על איבר המין עצמו, כך שהקונדום אינו מונע את ההידבקות. חשוב גם להחליף מצעים בזמן הטיפול, משום שכאמור, הכינים יכולות לשרוד במשך יומיים גם על הבגדים והמצעים. על מנת לטפל במנדבושקס, יש לרכוש משחה או שמפו טיפולי, ולמרוח באזור הנגוע. חשוב לדעת שכיני הערווה אינן נעלמות מעצמן – אי אפשר להימנע מטיפול ולקוות שהגירוד יחלוף מעצמו. אך באמצעות משחה מתאימה, ניתן להיפטר מן הכינים באופן מהיר במיוחד. אם מתגלות כינים בערווה, מומלץ ליידע את בן או בת הזוג, ואם היו יותר מאחד בחודש האחרון – ליידע את כולם, על מנת שיבדקו את עצמם ויטפלו גם הם בכינים, אם קיימות. חשוב לדעת שהסיכון להדבקה בזמן מגע מיני גבוה מאד, ומגיע ל-95%.