שחזור שד

ישנם מחלות שבהן נאלצים להגיע למצב בו מבצעים כריתת שד. על מנת שהגוף לא יראה במצב מעוות בו רואים שחסר שד, ניתן לבצע ניתוח של שחזור שד. הניתוח אינו ניתוח מורכב, ויתרום רבות למנותחת. שחזור השד תורם גם לבריאות הפיזית, אלא גם  לבריאות הנפשית של המטופל. במאמר זה, נלמד יותר על הליך זה.

מהו סרטן השד?

סרטן השד, הינו סוג קשה ומסוכן של סרטן המופיע בשד זהו סוג סרטן נפוץ ביותר, ואלים ביותר. מומלץ לבצע בדיקות לאיתור סרטן זה כל חצי שנה. לרוב, בדיקות שגרתיות אלו מונעות מצב בו מגלים את הסרטן בשלב מאוחר מדי. בדיקות אלו, מסייעות לגילוי הסרטן בשלב מוקדם מאוד, בו ניתן לעיתים לרפא את הסרטן באמצעות טיפול תרופתי מתאים. לעיתים, יהיה אפשר להסיר רק את הגידול באמצעות ניתוח. ישנם מצבים, בהם  גילו את הסרטן מאוחר מדי, והסרטן התפשט, ולכן יש צורך לבצע כריתת שד.

מדוע נאלצים לכרות את השד?

במצב קשה של סרטן השד, בו השד נגוע כולו בסרטן, מומלץ לפעמים לכרות את השד, על מנת למנוע התפשטות של הסרטן בכל הגוף. לעיתים, יהיה צורך בכריתה של כל השד, ולפעמים יהיה אפשר להסתפק בכריתה חלקית. ישנם מקרים בהם יש היסטוריה של המשפחה בה היה את סרטן השד. במקרים אלו, בהם הסיכוי לקבל סרטן זה הינו גבוה מאוד, יומלץ לבצע כריתה של השד כדי למנוע את קבלת המחלה.

כיצד ניתן לבצע שחזור שד?

מתי כדאי לפנות לניתוח? ישנם מקרים בהם יהיה מומלץ להמתין כמה שנים כדי שהמחלה לא תחזור, וישנם מקרים בהם יהיה אפשר לבצע את הניתוח מבלי שיהיה צורך בהמתנה. ישנן כמה אפשרויות שונות לכך. במהלך הניתוח, שמים צורת שד מסיליקון, במקום השד שנכרת. מעל צורת הסיליקון, ישימו רקמות עור אמיתי. לעיתים, יצליחו בעת כריתת השד לשמר את הפיטמה. את פיטמה זו יחברו מחדש בעת הניתוח.

מהו תהליך ההחלמה מניתוח השחזור?

תקופת ההחלמה מלווה בכאבים. לאחר הניתוח, יש להיזהר שלא יווצר זיהום במקום הניתוח. לעיתים, עלולים להצטבר נוזלים במקום הניתוח. במצב זה, מחדירים נקז לגוף. במידה והנקז אינו מנקז את כל הנוזלים, יהיה צורך בניתוח חוזר. חשוב לשים לב שאין תחושת הירדמות בגוף. בחודשים שלאחר הניתוח, חשוב ללבוש חזייה טובה, שתיתן תמיכה ותשמר את השדיים. מומלץ לעסות את החזה בקרם שומני, שישמור על השתל.

לחצו כאן למידע נוסף על שחזור של שד